Close
(0) Кошница
Няма продукти в кошницата.
Категории
  Филтър

  Гел за латексови балони KODA Refill 2.5кг.

  68,00 лв.
  KODA e най-добрият гел за балони с хелий, предлаган на пазара. Балони с хелий "Gemar", обработени с KODA, издържат 2 пъти по-дълго време, отколкото обработени с конкурентни продукти. Бутилката е достатъчна за обработката на около 1250 балона с размер 30см.

  KODA e полимерен гел за обработка на латексови балони, който създава газонепропусклив бариерен филм вътре в балона и предотвратява загубата на газ, като по този начин увеличава времето на полет на балони, надути с хелий. Например необработен балон издържа около 8-10 часа във въздуха, докато балон, обработен с KODA, лети от 48 часа до няколко дни в зависимост от размера на балона.

  KODA създава прозрачен полимерен филм без следи от петна или потъмняване, което позволява употребата му и в прозрачни балони. Еластичността, характерна за KODA позволява употребата му и в моделиращи балони. Моделиращите балони, обработени с KODA, са по-гъвкави, когато се оформят и запазват формата си много по-дълго от балоните, които не са обработени.
  Не всички латексови балони летят еднакво добре след полимерна обработка. Има марки балони, при които обработката с полимер не помага, не залепва за латекса, образува капки и оставя необработени участъци, което кара балоните да губят по-бързо хелия или въздуха, с който са надути. Уникалната формула на KODA предотвратява това. С KODA се постигат добри резултати при влажни условия, което означава че можем да използваме продукта в райони с висока влажност и горещ климат.

  Как да използвате гел за балони KODA?
  Препоръчителна дозировка в зависимост от диаметъра на балоните:
  9-10‘ (23-26см.) – 1 грам;
  12-14‘ (30-36см.) – 2 грамa;
  16-18‘ (40-46см.) – 4 грама;
  24-26‘ (60-66см.) – 8 грама;
  34-36‘ (86-92см.) – 12 грама
  Ако използвате балони с други размери, можете сами да изчислите дозата, като използвате следната пропорция: за всеки допълнителни 5см. към диаметъра на балона е необходим +1 грам гел. За да постигнете максимална продължителност на полет на балона, не нарушавайте препоръчителните дози. Намаляването на дозата може да доведе до намаляване на продължителността на полета на балоните.
  За да осигурите най-добри резултати, използвайте на закрито при следните условия: стайна температура 18-22 градуса по Целзий; влажност в помещението до 60%; без пряка слънчева светлина и течение.
  За по-точно и удобно дозиране на гела използвайте дозаторите KODA
  Развийте капачката на бутилката или кутията с гела, вземете правилния дозатори и го завийте здраво за гърлото на бутилката.
  1. Натиснете помпата на дозатора няколко пъти, така че гела да влезе и да изпълни дозатора.
  2. Поставете балона върху дюзата на дозатора.
  3. Внимателно натиснете помпата и се уверете, че гелът e влязъл във вътрешността на балона.
  4. Отстранете балона от дозатора.
  5. Разпределете гела равномерно в балона като го разтривате внимателно.
  6. Надуйте балона с хелий и го оставете 1-2 часа на закрито за да изсъхне. След изсъхване гела образува филм, който предотвратява загубата на газ.